Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα της ΜΑΡΙΔΑ για το Dora Hotel

 Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Dora Hotel στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι συνάδελφοι αποφάσισαν να συστήσουν Σωματείο ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους συλλογικά. Παρ ότι αποφάσισαν να ασκήσουν τα νόμιμα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα απολύθηκαν. 

Απολύθηκαν γιατί η εργοδοσία κατάλαβε πως η ενότητα και η συλλογική δράση θα έβαζαν τέλος στην αυθαιρεσία της. Θα έβαζαν τέλος στις διπλοβάρδιες, τις απλήρωτες υπερωρίες και στις εξευτελιστικές συμπεριφορές των διευθυντών προς τους υφισταμένους τους που βίωναν οι εργαζόμενοι στο Dora Hotel.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων συναδέλφων. Άλλωστε και στην Ελλάδα των μνημονίων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας την μείωση των μισθών και την απελευθέρωση των απολύσεων η  κυβέρνηση προωθεί άμεσα την κατάργηση και των ελάχιστων συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ο αγώνας των Τούρκων συναδέλφων για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι ίδιος με τον αγώνα των Ελλήνων εργατών.
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ DORA HOTEL
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ   
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για τη Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δάφνης

Γιώργος Μητροβγένης                                  Νίκος Λάμπρου

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 6 Νοέμβρη

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου η δημοτική κίνηση ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) έκανε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο ΚΑΠΗ της Δάφνης. Το θέμα της εκδήλωσης  ήταν“Οικονομική κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οργάνωση της αντίστασης στα σχέδια τρόικας – Ε.Ε. – κυβέρνησης ”. Πριν από την συζήτηση έγινε προβολή δύο video που αναφέρονταν στην διαχείριση των σκουπιδιών την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα σε οσμή σκανδάλων (αεροδρόμιο Ελληνικού).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγωνιστές από την Δάφνη και γειτονικούς δήμου και έγιναν τοποθετήσεις γύρω από το θέμα της απαράδεκτης επιστολής του γερμανού εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Φούχτελ, στους δήμους και τις περιφέρειες που ζητούσε την καταγραφή και φακέλωμα της δημοτικής περιουσίας των ελεύθερων χώρων των σκουπιδιών έως και των συλλόγων κινήσεων πολιτών κλπ. Στην εκδήλωση έγινε παρέμβαση από συναγωνίστρια της δημοτικής κίνησης «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ - ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» από τον Πύργο Ηλείας που μίλησε για το τοπικό πρόβλημα των σκουπιδιών και την χρεοκοπία του Δήμου.

Διατρανώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση προς στο δήμαρχο να μην δοθεί καμιά απάντηση στην επιστολή του Φούχτελ. Η συζήτηση με τους συνδημότες μας ανέδειξε αρκετά προβλήματα της περιοχής και την σύνδεσή τους με το δημόσιο χρέος. Το πρόβλημα των συγκοινωνιών με την κατάργηση γραμμών που εξυπηρετούσαν τους δημότες αποφασίστηκε να είναι ένα από τα θέματα που η κίνησή μας θα αναδείξει με μαζικές κινητοποιήσεις.

Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε προεκλογικά στους δημότες της Δάφνης και του Υμηττού θα συνεχίσει την καμπάνια της γύρω από τα δημοτικά προβλήματα που έχουν οξυνθεί στο έπακρο από την καπιταλιστική χρεοκοπία από το δυσβάστακτο χρέος, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συνέχεια της καμπάνιας για την επιστολή του Φούχτελ με εκδήλωση και προβολή video στον Υμηττό.


ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
(Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Δημοτική κίνηση ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (ΜΑΡΙΔΑ) καταγγέλλει τις ενέργειες του Διευθυντή του 4ου Γυμνάσιου Δάφνης που δεν έχουν καμία σχέση με την παιδαγωγική θεωρία και πράξη.
Ο συγκεκριμένος Διευθυντής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, στην προσπάθεια του να αποτρέψει τους μαθητές του σχολείου του να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους, στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων των μαθητών που αντιδρούν στα σχέδια της Κυβέρνησης για διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, κάλεσε την αστυνομία και μονάδες ΔΙΑΣ κατά των μαθητών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται με απαράδεκτο τρόπο κατά 14χρονων και τους απειλεί ότι θα τους αντιμετωπίσει “αμείλικτα”. Κι ότι τέτοια κακοποιά στοιχεία που δεν ενδιαφέρονται για τη μάθηση δεν έχουν σχέση με το σχολείο του!
Γράφει συγκεκριμένα: “Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.”
Ξεχνάει ο κύριος “παιδαγωγός” ότι ο ρόλος του είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας και να διαμορφώσει ελεύθερες προσωπικότητες, να τους εμφυσήσει τη διάθεση για μόρφωση και την ανάγκη να αγωνιστούνε για να ανατρέψουνε τη ζοφερή πραγματικότητα που τους χτίζουν οι κρατούντες, κάτι που θα έπρεπε να κάνει κι ο ίδιος. Μια πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης, μιας ζωής χωρίς μέλλον. Κι αντί γι αυτό τους μαθαίνει να “καρφώνει” ο ένας τον άλλο, να αντιμετωπίζουν τη διαπόμπευση και τα αστικά δικαστήρια από την τρυφερή ηλικία των 13 και 14 ετών. Κάποιος πρέπει να μιλήσει σε αυτόν τον “κύριο” και να τον μαζέψει. Είναι απειλή για την εκπαίδευση και για τα παιδιά μας. Κι αυτή την ευθύνη δεν μπορούν να την πάρουν άλλοι, παρά οι πολιτικοί του φίλοι.
Εμείς θα σταθούμε απέναντι του για να υπερασπιστούμε τους μαθητές, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.

8/11/2014

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
(Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)