Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ - ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου η ελληνική αστυνομία εισβάλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγία Παρασκευή δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση τους στην Ιταλία.

Την 1/5/2015 κατά τη διάρκεια πολυήμερου ταξιδιού τους στο Μιλάνο οι 5 φοιτητές συμμετείχαν στη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξαγόταν εκείνες τις μέρες στην πόλη και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου. Έξι μήνες μετά οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου προχωράνε στη δίωξη 10 διαδηλωτών σε Ιταλία και Ελλάδα σχετικά με την απεργία της Πρωτομαγιάς.


Είναι η πρώτη φορά απ΄ όταν θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της Ε.Ε. σε ένα άλλο, για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση. Γίνεται φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή και εξαιρετικά ανησυχητική προσπάθεια ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης, της πολιτικής δραστηριότητας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.


Η Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη της εφαρμόζουν πολιτικές που οδηγούν σε κοινωνικό όλεθρο. Τέτοιες πολιτικές συνοδεύονται πάντα από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής απέναντι στην κοινωνία και σε όσους αντιστέκονται, επιδίωξή τους είναι μια Ευρώπη – φρούριο τόσο για τον εσωτερικό εχθρό, την κοινωνία, όσο και για τον εξωτερικό, τα εκατομμύρια των προσφύγων από του πολέμους που και η ίδια προκαλεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοφανής αυτή υπόθεση.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να απορριφθεί η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του ιταλικού κράτους για έκδοση των 5 φοιτητών.


Να παύσει τώρα η κάθε δίωξη.


Συντονισμός Αριστερών – Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων Πόλης – Περιφέρειας (www.saakp.wordpress.com)


Ανατροπή στην πόλη και το χωριό Ηγουμενίτσα

Ανταρσία Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Κ. Μακεδονία
Ανταρσία στα Χανιά
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ανταρσία στο Αιγαίο
Ανταρσία στον Μοριά – Συμπόρευση για την ανατροπή
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Ανυπόταχτη Πόλη στις γειτονιές Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Εκτός των Τειχών – Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού ΜΑΡΙΔΑ
Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Βασιλικών-Θέρμης—Μίκρας
Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης
Ρήξη και Ανατροπή στο Νέο Ηράκλειο-Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση
Ρήγμα στα Δυτικά – Αιγάλεω
Φυσάει Κόντρα – Δημοτική Παρέμβαση στην Αγία Παρασκευή.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Η ΜΑ.Ρ.Ι.ΔΑ Δάφνης Υμηττού καταγγέλλει στους δημότες του δήμου μας την απόπειρα του Δημάρχου Σταυριανουδάκη να αναθέσει μέρος της καθαριότητας του δήμου αλλά και άλλων υπηρεσιών (ηλεκτροφωτισμός, σιντριβάνια, πράσινο και άλλες τεχνικές εργασίες) σε ιδιώτες – εργολάβους.
Ως γνωστό αυτή είναι η γραμμή του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Επικεφαλής είναι ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Πατούλης της ΚΕΔΕ. Ο εθνικός μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής στον τομέα της καθαριότητας και βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ μικρότεροι υπεργολάβοι διακονούν «στο μυστήριο ετούτο που μέγα εστί» στην τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Σαν συνέπεια οι μεν Δήμοι θα χάσουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα τους έχει απομείνει, οι δε εργαζόμενοι σταδιακά θα αντικατασταθούν από εταιρίες (δουλεμπορικές επί το πλείστον). Σε αυτή την περίπτωση το γραφείο του Δήμαρχου θα μοιράζει την τράπουλα σε εργολάβους.
Παράλληλα το άλλο γνωστό κόλπο για τις ανάγκες του Δήμου που είναι το «σπάσιμο» των έργων σε μικρότερα κομμάτια (κάτω από 25000 ευρώ) ώστε να μην γίνεται διαγωνισμός αλλά απευθείας αναθέσεις, είναι κανόνας στο Δήμο μας.
Η απεργία των εργαζόμενων και η κινητοποίηση των δημοτών ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση
Η προσπάθεια αυτή του Δήμαρχου Σταυριανουδάκη έπεσε όμως στο κενό καθώς τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου και οι Πρόεδροι των ΟΤΑ γειτονικών Δήμων κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού συμβούλιου που θα συζητούσε τον προϋπολογισμό απαιτώντας την απόσυρση του αντιστοίχου κωδικού. Η ΜΑ.Ρ.Ι.ΔΑ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής.
Μετά από έντονες αντεγκλήσεις και συσκέψεις της ΝεοΔημοκρατικής πλειοψηφίας αλλά και της αποφασιστικής στάσης των συμβούλων της αντιπολίτευσης η Δημοτική αρχή αναγκάστηκε σε υποχώρηση και απέσυρε τον κωδικό.
Η σημαντική αυτή νίκη των εργαζομένων πρέπει να συνοδευτεί από την άμεση πίεση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αγορά σαρώθρου για καθαρισμό των δρόμων και της λαϊκής (όλοι γειτονικοί δήμοι έχουν) καθώς στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού καθημερινά η κατάσταση της καθαριότητας χειροτερεύει.
Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μνημόνια
Σε παλαιότερη ανακοίνωση μας σαν δημοτική κίνηση ΜΑΡΙΔΑ είχαμε καταγγείλει την πρόταση των Γερμανών με επικεφαλής τον Φούχτελ που ζητούσε αναλυτικά καταγραφή της περιουσίας και της λειτουργικής κατάστασης των δήμων. Είχαμε τότε κινητοποιηθεί και απαιτήσαμε να μην δώσει ο Δήμαρχος τα στοιχεία. 
Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, ο Φούχτελ οργάνωσε στην Γερμανία ημερίδα επιχειρηματικών συμφερόντων όπου συμμετείχαν και έλληνες επιχειρηματίες.
Η προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων στους Δήμους αυτή πάει χέρι χέρι με τα μνημόνια που έρχονται να καταστρέψουν ότι απόμεινε όρθιο με τις κατασχέσεις, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και με το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος.
Τώρα όσο ποτέ είναι ανάγκη 
  • Να φράξουμε το δρόμο στα αντιλαϊκά αυτά σχέδια ενάντια σε στο μεγάλο κεφάλαιο και στους μνημονιακούς του υπηρέτες.
  • Να σηκώσουμε την λαϊκή ελπίδα που ξεπούλησε η σημερινή κυβέρνηση. του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής από τα αριστερά με τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για την σωτηρία του εργαζομένου λαού και όχι για τα συμφέροντα των τραπεζών και των καπιταλιστών.

Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας, marida_by@yahoo.gr, http://marida-dy.blogspot.gr/

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)