Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016


ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - Συγκέντρωση και διαδήλωση Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Πλατεία Καλογήρων, Μετρό Δάφνης

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ' μονομελές Αθηνών, παραπέμπεται αυτεπάγγελτα σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία “απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής” ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του Εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό – ΜΑΡΙΔΑ, το Νοέμβρη του 2013.
Ανάλογα κρούσματα ναζιστικών προκλήσεων σε γραφεία και στέκια νεολαίας έχουν εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων σε Δάφνη, Αγ. Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, στο στέκι “Συνεργείο” Ηλιούπολη, στο στέκι της «Αντιπνοια» κλπ.,ενώ είναι γνωστό πως οι 2 νεοναζί που δολοφόνησαν στα Πετράλωνα τον Σαχζάτ Λουκμάν "λόγω χρώματος" ήταν από την Νέα Σμύρνη. Την ίδια στιγμή, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι υπεύθυνοι επιθέσεων σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες, σε αριστερές οργανώσεις, αναρχικά και αυτόνομα στέκια, είναι ελεύθεροι, καθώς οι δίκες τους καθυστερούν και “το αυγό το φιδιού” έχει ανοίξει με τη στήριξη μερίδας του κεφαλαίου.
Η ατιμωρησία αλλά και η προβολή από τα ΜΜΕ - με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ -του χρυσαυγίτικου ρατσιστικού δηλητήριου, όπως πρόσφατα για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με τον εμπρησμό των μεταναστών στην Χίο, αναθαρρούν τους φασίστες που είχαν λουφάξει μετά το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που ακολούθησε την δολοφονία του Π. Φύσσα.
Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις εντολές της τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ξεφτιλίζει το όνομα της «αριστεράς», δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά εθνικιστική δημαγωγία, ενώ η συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και το κύμα προσφύγων που γεννά - παρά την γενναία ειλικρινή αλληλεγγύη του λαού- δίνει λαβή σε εθνικιστικά ρατσιστικά στοιχεία να δημαγωγούν. 
Θεωρούμε πρόκληση την ύπαρξη νεοναζιστικών κινήσεων και νοσταλγών του Γ' Ράιχ σε μια περιοχή που υπέστη τα πάνδεινα από τους Γερμανούς Ναζί και τους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την εκτέλεση στις 9 Αυγούστου 1944 114 Ελλήνων κατοίκων της Δάφνης, Ν. Κόσμου, Δουργουτίου και Νέας Σμύρνης από τους Γερμανούς Ναζί με υπόδειξη κουκουλοφόρων στον Φάρο (σύνορα Δάφνης και Νέας Σμύρνης) και τον εγκλεισμό άλλων 600 κάτοικων στα ναζιστικά στρατόπεδα. Ούτε βέβαια την ηρωική θυσία των ΕΠΟΝιτών στο Κάστρο Υμηττού και τις ηρωικές στιγμές της Εθνικής Αντίστασης στην χιτλερική κατοχή στον Βύρωνα και Καισαριανή
Απαιτούμε την αποφασιστική καταδίκη κάθε νεοναζιστικής και φασιστικής πρόκλησης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο φασισμός τρέφεται από την αμάθεια και την έλλειψη ιστορικής μνήμης αλλά και από την παθητικότητα απέναντι στην καπιταλιστική κρίση.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα, πολιτικές οργανώσεις, στέκια νεολαίας, κοινωνικούς φορείς και δημότες να πλαισιώσουν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 3/12 , 11 πμ στην Πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνης).

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ούτε στη Δάφνη, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η ΜΑΡΙΔΑ (Δάφνης – Υμηττού) συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ που αντιστέκονται στη ένταξη του ΜΕΤΡΟ στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και την εκχώρησή του τελικά στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού υπέγραψε τις φρικαλεότητες των μνημονίων και πρόδωσε το όχι του λαού προχωράει στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού αφού πρώτα το έχει υποβαθμίσει και απαξιώσει.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και ο νέος εργασιακός νόμος, είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για την είσπραξη της "δόσης" που λανσάρεται σαν όρος για την δήθεν αναδιάρθωση της παραγωγής και την επιστροφή της ανάπτυξης. Τα πιο σκληρά μέτρα ενάντια σε ένα λαό που ήδη υποφέρει από την ανεργία, τους φόρους, την καταχρέωση  των νοικοκυριών, αποφασίζονται και ψηφίζονται στο όνομα της χίμαιρας της αναδιάρθρωσης της παραγωγής και της ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχει ανάπτυξη όμως όταν τα εργοστάσια κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων όταν η ανεργία ξεπερνάει το 30% και η πλειοψηφία των εργαζόμενων υποαπασχολείται με μειωμένα ωράρια και αμοιβές κάτω ακόμη από την άθλια Γενική Συλλογική Συμβαση.

Αρκεί μια ματιά στην λίστα των προς ένταξη εταιρειών στο υπερταμείο για να διαπιστωθεί η συγκέντρωση του συνόλου του παραγωγικού πλούτου της χώρας, στα χέρια δύο - τριών κέντρων αποφάσεων. Αφού πέρασαν στο λαιμό της χώρας την θηλιά του χρέους, τώρα την ληστεύουν οι ντόπιοι και ξένοι ληστές της περιουσίας του λαού.

Το νερό η ενέργεια οι συγκοινωνίες τα λιμάνια χώροι όπως το Ελληνικό λεηλατούνται αντί πινακίου φακής από το κεφάλαιο.

Η ΜΑΡΙΔΑ (Δάφνης – Υμηττού) καλεί το λαό να σταθεί δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΜΟΝΟΜΕΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό – ΜΑΡΙΔΑ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Mερα αντιφασιστικής δράσης: Σάββατο 3/12 στην πλατεία Καλογήρων


Σε συνέχεια της σύσκεψης της 14ης/11 στην οποία πήραν μέρος συλλογικότητες και πολιτικοί φορείς από τις γύρω περιοχές (Δάφνης, Υμηττού, Βύρωνα, Αργυρούπολης, Νέας Σμύρνης, Π. Φαλήρου) αποφασίστηκε ως μέρα αντιφασιστικής δράσης  το  Σάββατο 3/12 στην πλατεία Καλογήρων.  
Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της δημοτικής κίνησης Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. στην Δάφνη καθώς στις 8/12 παραπέμπεται αυτεπάγγελτα σε δίκη νεοναζί, κάτοικος Δάφνης, ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του και αφορούν  «απρόκλητη διακεκριμένη φθορά» των γραφείων της Δημοτικής κίνησης,  «οπλοκατοχή» και «ναζιστικό  υλικό» σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να συνδεθεί η δράση με την καταγγελία ανάλογων περιστατικών στην  ευρύτερη περιοχή στα νότια καθώς και με την γενικότερη απαίτηση κινηματικής παρέμβασης στις δίκες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί για τις λεπτομέρειες την Τέταρτη  23/11 στις 7.00 μ μ  στα γραφεία τις ΜΑΡΙΔΑ, Αρκαδίου 2 & Αγ. Βαρβάρας στη  Δάφνη  και καλούνται όσοι φορείς, σωματεία, συλλογικότητες, πολιτικές κινήσεις επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΑΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7μμ


 

Στις 8 Δεκέμβρη στο Ζ΄ μονομελές πταισματοδικείο δικάζεται νεοναζί με την κατηγορία «της διακεκριμένης φθοράς και οπλοκατοχής» για την επίθεση στα γραφεία της «ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ» (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) τον Νοέμβριο του 2013.

 

Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα κατά του νεοναζί μετά τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν κατά την αστυνομική έρευνα για την επίθεση. Μήνυση υποβλήθηκε και από την δημοτική κίνηση Μ.ΑΡΙ.Δ.Α..

 

Τα γραφεία της «ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ» (ΜΑΡΙ.Δ.Α.) έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος από τον/τους νεοναζί που ενοχλούνται από το όραμά μας για μια άλλη κοινωνία αλλά και από τις καταγγελίες μας για τη ρατσιστική και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Επειδή πιστεύουμε, ότι οι ναζιστικές επιθέσεις στοχεύουν σε όλη την αριστερά και αφορούν κάθε αγωνιστή και κάθε πολίτη που αρνείται το ναζιστικό εφιάλτη, καλούμε όλες τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, τα αγωνιστικά δημοτικά σχήματα και κάθε αντιφασίστα  σε σύσκεψη για κοινή δράση με αφορμή τη δίκη του νεοναζί τραμπούκου.

 

Η σύσκεψη θα γίνει την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7μμ, στα γραφεία της  «ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ», οδός Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

 

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ»

(ΜΑ.ΡΙ.Δ.Α.)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κοινή ανακοίνωση περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων για την επίσκεψη Φούχτελ στην Ελλάδα

Περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις, ανάμεσα τους και η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού, τοποθετήθηκαν με κοινή τους ανακοίνωση για την επίσκεψη Φούχτελ στη χώρα μας.




 
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Νοέμβρης 2016
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας σαν πιστό σκυλάκι το δρόμο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων περιφέρει το φον Φούχτελ ανά την Ελλάδα για να τα «Φουχτ-ώσει» όλα.  Ο ύπατος αρμοστής της Μέρκελ στην Ελλάδα με το ερωτηματολόγιο της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας», αφού απαίτησε από κάθε Δήμο και Περιφέρεια, και πήρε πλήρη στοιχεία για την περιουσία τους, τις υποδομές, τα πλεονεκτήματα, τις επενδυτικές δυνατότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους, το σύνολο των δραστηριοτήτων τους, έρχεται τώρα να υποδείξει πως θα μοιραστούν οι ΜΠΙΖΝΕΣ και όχι μόνο. Έχουμε λοιπόν και λέμε: Εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι.
 •            Μεταφορά των τελευταίων φιλέτων (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, ενέργεια) σε ιδιωτικές εταιρίες, κατά προτίμηση Γερμανικές.
 •            Ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διαχείρισης των υδάτων.
 •            Πλήρης διάλυση της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας.
 •            Λεηλασία της χώρας και ισοπέδωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.
 Στην πρώτη γραμμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου σπεύδει κάθε φορά να ικανοποιήσει τα αιτήματα και τι ορέξεις των αρπακτικών τύπου Φούχτελ.
 Ο λαός μας όμως δεν είναι διατεθειμένος να γίνει ένας λαός σύγχρονων δούλων και ξέρει να βάζει στη θέση του τον κάθε Φούχτελ, όπως απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι. Στο Ναύπλιο για μια ακόμη φορά θα φωνάξουν στον Φούχτελ πώς είναι ανεπιθύμητος. Αυτοί οι καθημερινοί αγώνες του λαού μας δείχνουν πως το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ που οδηγεί τον λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση μπορεί και πρέπει να ηττηθεί.

Γι’ αυτό KAI η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί σήμερα εργάτες, αγρότες, ανέργους, νέους της Πελοποννήσου να οργανωθούν σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, τοπικές συνελεύσεις για να προετοιμαστεί άμεσα ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα διώξει για πάντα τους ξένους εκμεταλλευτές της Ε.Ε. και τους ντόπιους ολιγάρχες για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων». Η αρχή ας γίνει στο Ναύπλιο.
  
Όλοι και όλες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα.
Ανταρσία στο Μωριά, Συμπόρευση για την Ανατροπή
Επίσης στηρίζουν οι περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις:
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανταρσία Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Ανυπακοή στις γειτονιές Αμπελοκήπων και Μενεμένης
Ανυπότακτη Κρήτη
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Ανυπότακτη Πόλη Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτική Μακεδονία
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού
Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στο δήμο Θέρμης
Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή