Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


ΟΧΙ ΓΚΑΡΑΖ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΤΕΦΑΑ
Την ώρα που ο λαός μας ζει τη μεγαλύτερη κοινωνική λαίλαπα και η χώρα μας βυθίζεται στην ύφεση, στην κρίση και στην εσωτερική υποτίμηση,η Δημοτική αρχή του Μ.Σταυριανουδάκη αποφάσισε να υλοποιήσει το από δεκαετίας σχέδιό της για δημιουργία Γκαράζ στην Γυμναστική Ακαδημία,παρά την αντίθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την αντίθεση των καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας (ΤΕΕΦΑ) στην εκτέλεση του έργου.
Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα της τόσο σθεναρής επιμονής στην εκτέλεση του έργου από την νεοδημοκρατική πλειοψηφία, γνωρίζουμε όμως ότι κανένας δημότης εάν ερωτηθεί για τα προβλήματα του Δήμου δεν θα αναφέρει την ανάγκη για γκαράζ στη Γυμναστική Ακαδημία,τη στιγμή που η ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν εισβάλει σε κάθε σπίτι, και όλοι ξέρουν ότι οι δήμοι ιδιαίτερα μετά τον «Καλλικράτη» χάνουν τον όποιο λαϊκό τους χαρακτήρα.Την ώρα που οι Δήμοι είναι υπό χρεωκοπία λόγω έλειψης πόρων από την κεντρική εξουσία, γίνονται φορείς της μνημονιακής πολιτικής ενάντια στους δημότες και προωθούν την απαξίωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών υπηρεσιών στρεφόμενοι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών σε εργολάβους και εταιρίες, κάποιοι επιμένουν αγνοώντας την κατάσταση σαν να ζουν σε άλλη εποχή.
 Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
Όταν η ανάγκη για μια Γενική Απεργία Διαρκείας που θα ανατρέψει τους τροϊκανούς και τους προσκυνημένους -υποτακτικούς τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι στην ημερήσια διάταξη σαν η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από την μέγγενη των τοκογλύφων, η Δημοτική αρχή ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα  για την οικονομική κρίση σαν αυτά του δολοφόνου πάνω στο θύμα του.Τι είναι όμως εκείνο που κάνει τον Μ.Σταυριανουδάκη αγνοώντας το πολιτικό κόστος να επιμένει στο σχέδιό του διχάζοντας την τοπική κοινωνία, ερχόμενος μάλιστα σε σύγκρουση με μια Πανεπιστημιακή Σχολή 2.500 φοιτητών που αποτελεί μια σημαντική παρουσία στην περιοχή μας, μένει να απαντηθεί.Το σίγουρο είναι πως το έργο θα κατασκευαστεί από κάποιο μεγαλοεργολάβο που θα το εκμεταλλεύεται για 30 χρόνια ενώ το δημόσιο θα παίρνει το 3% από τα έσοδα του πάρκινγκ καταστρέφοντας τον στίβο, με την υπόσχεση ότι όταν το έργο τελειώσει θα ξαναφτιάξει στίβο στην ταράτσα του υπόγειου πάρκινγκ. Μέχρι τότε ο Δήμαρχος τους καλεί σε διάλογο!!! για να αθληθούν σε άλλες περιοχές όπως στο κλειστό «Μουρούτσου» ή στα γήπεδα δίπλα από το θέατρο Βράχων. Με άλλα λόγια πρώτα εκτελούμε την απόφασή μας, και μετά σας καλούμε σε «διάλογο» για το πώς θα σας εκτελέσουμε,  θα διαπραγματευτούμε την κηδεία και  θα σας αφήσουμε να διαλέξετε και το φέρετρο.
Τώρα είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο κατοίκων, δημοτικών παρατάξεων, φορέων, λαικών συνελεύσεων, νεολαίας και της Σχολής των ΤΕΕΦΑ για να σταματήσουμε το «έργο». Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη κινητοποίηση απέτρεψε την καταστροφή της πλατείας Τσαλαγανίδη που την προόριζαν για Δημαρχείο και υπόγειο πάρκινγκ.     
Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Γ.Μητροβγένης) αλλά κυρίως στις κινητοποιήσεις για την ακύρωση του «έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου