Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοτική παράταξη της ΜΑΡΙΔΑ-Δάφνης-Υμηττού καταγγέλλει το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στο δήμο Δάφνης ( Πλ, Καλογήρων) την Παρασκευή 30/8/13, στις 9.00 μμ κατά της Μ.Σ. ψυχολόγου του 18ανω και του έγχρωμου φίλου της από ακροδεξιό-νεοναζί ποδηλάτη . τα θύματα της επίθεσης υπέβαλλαν καταγγελία στο Α.Τ. της Δάφνης και στην ομάδα Δίας που ήταν στην πλ Καλογήρων .Μετά από πολύωρη ταλαιπωρία διασταύρωσης των στοιχείων που νόμιμα κατείχε ο Μαυριτανός Μ.Ν. φίλος της η ψυχολόγος ήρθε την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο όπου θέσαμε το θέμα και απαιτήσαμε να μιλήσει. Το Δ.Σ. αφού άκουσε την τοποθέτηση της αρκέστηκε σε μια φραστική καταδίκη του περιστατικού αποδίδοντας το σε «διαταραγμένο άτομο».Υποβάθμισε το περιστατικό και παρά τις διαμαρτυρίες μας αρνήθηκε να θέση σε ψηφοφορία το παρακάτω ψήφισμα.

«Το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού, κατόπιν ερώτησης του δημ. συμβούλου Γ. Μητροβγένη, καταγγέλλει το περιστατικό ρατσιστικής  βίας σε βάρος περαστικών.
Συγκεκριμένα, καταδικάζει την εξευτελιστική επίθεση διερχόμενου ρατσιστή ποδηλάτη στην ψυχολόγο και υπεύθυνη του τμ. οικογένειας του 18 άνω του ΨΝΑ Μ.Σ.και στο Μαυριτανό φίλο της ο οποίος -ποδηλάτης- έφτυσε, απείλησε, και επιτέθηκε με βία (ξυλοδαρμό και σωματική κακοποίηση) στους ανωτέρω  την πλατεία.

Το δημοτικό συμβούλιο επίσης δεσμεύεται να καλέσει τους πολίτες της περιοχής σε επαγρύπνηση, προκειμένου να προστατεύσουν τη γειτονιά και τους πολίτες από επικίνδυνα ρατσιστικά φαινόμενα και να απαγορεύσουν και αποτρέψουν αντίστοιχα περιστατικά.»

Για μια ακόμα φορά η νεοδημοκρατική αρχή του Σταυριανουδάκη με την παθητική υποστήριξη της κατακερματισμένης παράταξης του ΠΑΣΟΚ πραξικοπηματικά εμπόδισαν την περεταίρω συζήτηση για το θέμα της ρατσιστικής βίας. 

Με τον ίδιο τρόπο αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα της μήνυσης των νεοναζί της χρυσής αυγής κατά του πρύτανη του πολυτεχνείου Μουντζούρη για το Indymedia και το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου