Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυο φορές την πρώτη σαν τραγωδία την δεύτερη σαν φάρσα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η επανεμφάνιση των νεοναζί που βγήκαν από το αυγό του φιδιού στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν «διαταραγμένα άτομα» - άποψη που εξέφρασε η δημοτική αρχή του δήμου Δάφνης - Υμηττού αρνούμενη να θέσει σε συζήτηση - ψηφοφορία καταγγελία μας για το φασιστικό ρατσιστικό περιστατικό με την επίθεση σε ψυχολόγο του 18 Άνω και τον έγχρωμο συνοδό της. Σημειωτέων μετά την καταγγελία μας ακολούθησε την νύχτα νέα φασιστική επίθεση στο στέκι μας.

Το σπάσιμο των γραφείων της δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης - Υμηττού δυο φορές, του ΣΥΡΙΖΑ στην Δάφνη πριν μερικούς μήνες, η πρόσφατη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τα μαχαιρώματα μεταναστών, οι ύπουλες τραμπούκικες επιθέσεις σε αγωνιστές από δολοφονικές παρακρατικές συμμορίες, η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος με σβάστικες και χιτλερικά συνθήματα απαιτεί από κάθε έναν να πάρει ενεργή θέση.

Οι σύγχρονοι οπαδοί του Άουσβιτς και του Χίτλερ μπήκαν στην Βουλή με ψήφους μικροαστικής αγανάκτησης και όχι πολιτικής συμφωνίας με την ναζιστική ιδεολογία και με τις εγκληματικές τους πράξεις. Με κάλυψη από τον κρατικό μηχανισμό καθώς ούτε ένας δεν συνελήφθη, οι παρακρατικές συμμορίες προστατεύονται κάθε φορά που εμφανίζονται στο δρόμο.

Οι φασίστες δεν είναι αντισυστημική δύναμη. είναι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της τροικανής κυβέρνησης Σαμαρά που στόχο έχουν από κοινού να διαλύσουν κάθε αντίδραση κάθε μορφή αυτοργάνωσης που αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα. Παρά τις κατά καιρούς «αντισυστημικές» δημαγωγίες που προβάλλονται από τα ΜΜΕ και καλύπτονται από τις αρχές. Εκεί που σταματά η κρατική καταστολή έρχεται η Χ.Α

Η πρόσφατη αθώωση του τ. πρύτανη του πολυτεχνείου Μουντζούρη και του Γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, τους έκλεισε την πόρτα να ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό - αντικαπιταλιστικό λόγο. Αντίθετα δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης στη χώρα και διεθνώς.

Η προσπάθεια τους να επικρατήσουν στον δρόμο έχει μέχρι τώρα αποκλειστεί χάρις στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αλλά και οι μαφιόζικες ύπουλες επιθέσεις των πατριδοκάπηλων «ελληναράδων» σε στέκια, αγωνιστές ,αφισοκολλητές, μετανάστες ,ομοφυλόφιλους κλπ θα βρουν την απάντηση τους.

Μπορεί ο ρατσισμός και ο φασισμός να είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων αλλά στοίχισε 50 εκατομμύρια νεκρούς στον παγκόσμιο πόλεμο. Θα τους αφήσουμε? Η σιωπή είναι συνενοχή.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 5.30 μμ στην πλατεία Καλογήρων στην αντιφασιστική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ

  • ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου