Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Μ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ

-Κοινοποίηση Δημοτικούς συμβούλους δήμου Δάφνης- Υμηττού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ «ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ» ΦΟΥΧΤΕΛ
Κύριε δήμαρχε,

Το 8σέλιδο ερωτηματολόγιο που μοίρασε στους δήμους και τις περιφέρειες η περιβόητη «Ελληνογερμανική Συμμαχία», με επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Φούχτελ και τους εγχώριους συνεργάτες του - αποτελεί  ανοιχτή πρόκληση.

Σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση φακελώματος όχι μόνο της περιουσίας της Περιφέρειας και των Δήμων αλλά και όλων των υποδομών που διαθέτουν, ζητούν να καταγράψετε και να τους παραδώσετε κάθε είδους στοιχείο που αφορά την τοπική οικονομία και απασχόληση, τις δομές κοινωνικής υποστήριξης, υγείας και πρόνοιας, μέχρι και τα είδη των απορριμμάτων, τον τρόπο αποκομιδής, τον προορισμό και την ποσότητά τους σε κιλά.

Επιχειρούν να φακελώσουν ακόμη και τους συλλόγους που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και να καταγράψουν οτιδήποτε «ιδιαίτερο ή μοναδικό», ώστε να ξέρουν πού και πώς θα προσανατολίσουν τις αρπακτικές επενδύσεις τους. Προφανώς, πριν το διαμοιρασμό της «λείας», δηλαδή του δημόσιου πλούτου, προηγείται η λεπτομερής καταγραφή του «χαρτοφυλακίου»….

Από τότε που ο Υπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης πανηγύριζε για τη  σύσταση του “Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου”, με τη συμμετοχή της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων KfW, μέχρι το πρόσφατο ταξίδι στο Βερολίνο του Ν. Δένδια, όπου προσκάλεσε τους γερμανικούς επιχειρηματικούς ομίλους να επιλέξουν τις καλύτερες «ευκαιρίες» στην Ελλάδα και υποσχέθηκε διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Βασική τους επιδίωξη είναι να εξασφαλίσουν ότι ακόμη και τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ (που τα παρουσιάζουν ως δήθεν… «παροχές» προς τον ελληνικό λαό) θα μπουν απευθείας στις τσέπες γερμανών και ελλήνων ολιγαρχών! Η «ελληνογερμανική συνεργασία», στην οποία αναφέρονται, δεν είναι παρά η αγαστή συνεργασία ελληνικών και γερμανικών ομίλων, με τη στήριξη της συγκυβέρνησης, για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντώσουν τη χώρα, με τα κονδύλια που μετά θα φορτωθούν σε όλους μας ως «δημόσιο χρέος» από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤΥπάρχουν πολλές μπίζνες να γίνουν εδώ: Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και των ελεύθερων δημόσιων χώρων, η εμπορευματοποίηση δομών Παιδείας, Υγείας, και κρατικής πρόνοιας.

Κύριε δήμαρχε,
- Η δημοτική κίνηση της ΜΑΡΙΔΑ  σάς καλεί
 ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
(άλλωστε κανένας νόμος δεν σας υποχρεώνει να δώσετε στοιχεία στην Ελληνογερμανική Συμμαχία ……)
ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

- ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  να ενημερώσετε για το πλήρες περιουσιολόγιο του δήμου αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες , και όχι τον Φούχτελ. Να αξιοποιηθεί το περιουσιολόγιο αυτό προς όφελος του  λαού και όχι για την κερδοσκοπία των “δανειστών” και των εγχώριων λαμόγιων που συνεργάζονται μαζί τους.

- Η ΜΑΡΙΔΑ καλεί να πάρουν θέση για τα παραπάνω όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης μας και όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)

 Οι δημ. σύμβουλοι         Γ. ΜΗΤΡΟΒΓΕΝHΣ                    Ν. ΛΑΜΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου