Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Δημοτική κίνηση ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (ΜΑΡΙΔΑ) καταγγέλλει τις ενέργειες του Διευθυντή του 4ου Γυμνάσιου Δάφνης που δεν έχουν καμία σχέση με την παιδαγωγική θεωρία και πράξη.
Ο συγκεκριμένος Διευθυντής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, στην προσπάθεια του να αποτρέψει τους μαθητές του σχολείου του να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους, στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων των μαθητών που αντιδρούν στα σχέδια της Κυβέρνησης για διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, κάλεσε την αστυνομία και μονάδες ΔΙΑΣ κατά των μαθητών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται με απαράδεκτο τρόπο κατά 14χρονων και τους απειλεί ότι θα τους αντιμετωπίσει “αμείλικτα”. Κι ότι τέτοια κακοποιά στοιχεία που δεν ενδιαφέρονται για τη μάθηση δεν έχουν σχέση με το σχολείο του!
Γράφει συγκεκριμένα: “Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.”
Ξεχνάει ο κύριος “παιδαγωγός” ότι ο ρόλος του είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας και να διαμορφώσει ελεύθερες προσωπικότητες, να τους εμφυσήσει τη διάθεση για μόρφωση και την ανάγκη να αγωνιστούνε για να ανατρέψουνε τη ζοφερή πραγματικότητα που τους χτίζουν οι κρατούντες, κάτι που θα έπρεπε να κάνει κι ο ίδιος. Μια πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης, μιας ζωής χωρίς μέλλον. Κι αντί γι αυτό τους μαθαίνει να “καρφώνει” ο ένας τον άλλο, να αντιμετωπίζουν τη διαπόμπευση και τα αστικά δικαστήρια από την τρυφερή ηλικία των 13 και 14 ετών. Κάποιος πρέπει να μιλήσει σε αυτόν τον “κύριο” και να τον μαζέψει. Είναι απειλή για την εκπαίδευση και για τα παιδιά μας. Κι αυτή την ευθύνη δεν μπορούν να την πάρουν άλλοι, παρά οι πολιτικοί του φίλοι.
Εμείς θα σταθούμε απέναντι του για να υπερασπιστούμε τους μαθητές, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.

8/11/2014

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
(Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου