Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα της ΜΑΡΙΔΑ για το Dora Hotel

 Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Dora Hotel στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι συνάδελφοι αποφάσισαν να συστήσουν Σωματείο ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους συλλογικά. Παρ ότι αποφάσισαν να ασκήσουν τα νόμιμα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα απολύθηκαν. 

Απολύθηκαν γιατί η εργοδοσία κατάλαβε πως η ενότητα και η συλλογική δράση θα έβαζαν τέλος στην αυθαιρεσία της. Θα έβαζαν τέλος στις διπλοβάρδιες, τις απλήρωτες υπερωρίες και στις εξευτελιστικές συμπεριφορές των διευθυντών προς τους υφισταμένους τους που βίωναν οι εργαζόμενοι στο Dora Hotel.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων συναδέλφων. Άλλωστε και στην Ελλάδα των μνημονίων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας την μείωση των μισθών και την απελευθέρωση των απολύσεων η  κυβέρνηση προωθεί άμεσα την κατάργηση και των ελάχιστων συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ο αγώνας των Τούρκων συναδέλφων για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι ίδιος με τον αγώνα των Ελλήνων εργατών.
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ DORA HOTEL
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ   
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για τη Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δάφνης

Γιώργος Μητροβγένης                                  Νίκος Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου