Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΔΑ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους ΗΡΩΕΣ του ΚΑΣΤΡΟΥ


Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) 
Διεύθυνση: Αρκαδίου 2 & Αγίας Βαρβάρας, Δάφνη





H ηρωική θυσία των 3 Επονιτών, του Δημήτρη Αυγέρη, του Κώστα Φωλτόπουλου και του Θάνου Κιοκμενίδη, στις 28 Απρίλη του 1944, στο κάστρο του Υμηττού δεν είναι απλά μια επετειακή απόδοση τιμής στα ηρωικά παιδιά που υπερασπίστηκαν τον οπλισμό του ΕΛΑΣ από τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες ταγματασφαλίτες.

Είναι ένας ζωντανός θρύλος που μαζί με τις άλλες σημαντικές δράσεις της επαναστατικής ανάτασης του λαού μας είναι υποθήκη για τις σημερινές και αυριανές μάχες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Το κάστρο του Υμηττού όπως και το μπλόκο του Φάρου στη Δάφνη είναι η ζωντανή αντιφασιστική ιστορία της περιοχή μας.

Παρότι η νικηφόρα επανάσταση χάθηκε και ξεπουλήθηκε με την συμφωνία της ΒΑΡΚΙΖΑΣ αφοπλίζοντας το κίνημα για δυο υπουργεία στέλνοντας τους επαναστάτες στο απόσπασμα και τα ξερονήσια, παρότι το μεταπολεμικό αστικό κράτος στήθηκε πάνω στα κοκάλα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο αγώνας ποτέ δεν τελείωσε.

   Το σύνθημα «ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ»  της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 πάντα θα πλανιέται στον αέρα. Γι αυτό το κεφάλαιο   εκτός από μια υποτακτική  δεξιά χρειάζονται μια «χρήσιμη αριστερά»

   Οι σύγχρονοι «κατακτητές» τροϊκανοί και ιμπεριαλιστές με την βοήθεια υποτακτικών κυβερνήσεων προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υποταγή την μοιρολατρία και την αποδοχή των βαρβάρων σχεδίων τους.  Οι κυβερνήσεις πέφτουνε το σενάριο παραμένει. Λιτότητα περικοπές μισθών κ συντάξεων ανεργία διάλυση κοινωνικών παροχών, κόψιμο επιδομάτων, ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας. Λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ όλα στο σφυρί .Μνημόνιο, η χαρά του τοκογλύφου.

   Η Αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχτηκε προς το παρόν η καλύτερη επιλογή για την άρχουσα τάξη. Από την μια έκανε όλη την «βρώμικη δουλειά» που ήταν αδύνατο να κάνει η δεξιά Των Σαμαροβενιζελων χωρίς τις παλλαϊκές αντιδράσεις (2012-2015), από την άλλη διέψευσε τις ελπίδες του λαού και δυσφήμισε το όνομα της αριστεράς.


Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να λανσάρει ένα νέο “sucsess story” –(αλλά Σαμαρά, που του έληξε άδοξα με την πτώση του), λέγοντας πως έκλεισε η αξιολόγηση και βγαίνουμε από το μνημόνιο. Μεγάλο Ψέμα.

Η απατηλή προπαγάνδα πάει χέρι με χέρι με την συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τις πολεμικές προετοιμασίες στην περιοχή ενώ η ανοχή τους στους νεοναζί εθνικιστές και στην δολοφονική τους δράση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η Μαχόμενη Αριστερά στέκεται  απέναντι, καλώντας όλους να παλέψουν μέσα από κοινές ενιαιομετωπικές δράσεις για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. 

Εστίες αντίστασης και κάστρα αγώνα σε κάθε γειτονιά.

H δημοτική κίνηση της ΜΑΡΙΔΑ καλεί κάθε δημότη αλλά και συλλογικότητα που θέλει μια ενεργητική αγωνιστική παρέμβαση στο δήμο ενάντια  στον φασισμό, τον πόλεμο για μια αντικαπιταλιστική και σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση να πυκνώσει τις γραμμές μας και να συμμετέχει στις συνελεύσεις της συλλογικότητας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου