Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 20/11/2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΔΑ



Στις 20 Νοέμβρη 2018 δικάζεται ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη εισαγγελέα ο Ι.Κ. (δημότης Δάφνης) για διακεκριμένες φθορές και οπλοκατοχή μετά από έρευνα στην οικία του.
Η έρευνα έγινε μετά από την καταστροφή της πρόσοψης των γραφείων της Δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ καθώς και αναγραφής νεοναζιστικών συνθημάτων και συμβόλων  της Χρυσής Αυγής τις πρώτες πρωινές ώρες  της 3/11/13.
Ο εντοπισμός ενός χρυσαυγίτη δράστη έγινε παρουσία της αστυνομίας ακολουθώντας την διαδρομή του αίματος μέχρι το σπίτι του καθώς έκοψε το χέρι του στην διάρκεια της επιδρομής.
Ζητήσαμε ως ΜΑΡΙΔΑ την επαναβεβαίωση ψηφίσματος για το περιστατικό που είχε συζητηθεί και είχε εκδοθεί στη προηγουμένη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατατέθηκε στις 30/10 το ακόλουθο Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, που μετά από πολύωρη συζήτηση και αντιδράσεις έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτό:

«Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δάφνης Υμηττού καταδικάζει την απρόκλητη νεοφασιστική επίθεση στα γραφεία της δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ όπως  και κάθε ανάλογη ενέργεια σε άλλα  γραφεία δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων.
Τέτοιες νεοναζιστικές ενέργειες είναι αντίθετες με την αντιφασιστική ιστορία του Δήμου μας (μπλόκο του Φάρου, κάστρο Υμηττού) καθώς και με τις δημοκρατικές παραδόσεις του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου