Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΜΑΡΙΔΑ για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικη πίτας στο Δήμο Δάφνης Υμηττού

Με αφορμή την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δάφνης Υμηττού, με το πρωτοφανές και ειδικά για την εποχή κόστος των 20.000 €, η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής – Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.- Δάφνης Υμηττού προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.»
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο αποκλεισμός κάθε τοπικής συλλογικότητας και καλλιτεχνικών ομάδων δημοτών σε συνδυασμό με την δαπάνη 20.000 ευρώ για μουσική και φωτισμό, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Δάφνης Υμηττού στο κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης Μιχάλης Μουρούτσος, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, είναι μια πρόκληση.
Η συλλογικότητα της ΜΑΡΙΔΑ αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την φιέστα που καθιστά έκθετη την δημοτική αρχή στους δημότες, την στιγμή που υπάρχουν τεράστιες οικονομικές ανάγκες σε όλους τους τομείς και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αθλητισμός πολιτισμός).
Χαρακτηριστική είναι επίσης η αντιδημοκρατική διαδικασία των τριών παρατάξεων που ενοποιήθηκαν, για να αποτελέσουν πλειοψηφία με τον σημερινό Δήμαρχο.
Κάλεσαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου !!! σε εργάσιμη μάλιστα ώρα, 12.30 μ.μ.., συνεδρίαση του νομικού προσώπου Αθλητισμού – Πολιτισμού, για να νομιμοποιήσουν μια από καιρό ειλημμένη απόφαση -που σημειωτέων ποτέ δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, με την συμμετοχή μουσικού συγκροτήματος, την Κυριακή 2/2 !!!
Το αποφασίζομε και διατάσσομαι της δημοτικής αρχής, δεν είναι μόνο αντιδραστική διαδικασία. Είναι αναγκαίος τρόπος για να ευθυγραμμιστούν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την απαξίωση κάθε συλλογικής δράσης από τα κάτω των δημοτών και της νεολαίας, ταυτόχρονα με την διάλυση του κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) καθώς και της δημόσιας περιουσίας.
Η δημοτική αρχή αποφεύγει δημόσιες συζητήσεις και λαϊκές συνελεύσεις.
Με την οριακή συγκροτούμενη πλειοψηφία της, στα δημοτικά συμβούλια φέρνει μόνο για επικύρωση τις συμφωνίες με τους εργολάβους, και τις πάσης αναθέσεις.
Όταν γίνεται κριτική μας στις κακοτεχνίες ή στην αδιαφορία στην εκτέλεση των έργων που ανέθεσαν, η απάντηση είναι «φταίει ο ιδιώτης- εργολάβος».
Σε αυτό το πλαίσιο δεν εκπλήσσει η τωρινή μεθόδευση για την εκδήλωση της πίτας του Δήμου.

Χρωστάνε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε όλους τους δημότες εξηγήσεις για τον αποκλεισμό καλλιτεχνικών και πολιτιστικών σχημάτων της περιοχής αλλά και για την διαχείριση των χρημάτων του Δήμου.

ΥΓ. 12.000 ευρώ για την πίτα του υπουργείου του χρέωσε το κράτος ο υπουργός ΒΟΡΙΔΗΣ και μετά τον σάλο αναγκάστηκε να πει πως θα τα πληρώσει από την τσέπη του.
10.800 χρέωσε το κράτος ο περιφερειάρχης ΠΑΤΟΥΛΗΣ για την πίτα της περιφέρειας.
Η δικιά μας είναι καλύτερη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου