ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

H Μ.ΑΡΙ.ΔΑ είναι μια Μαχόμενη Αριστερή δημοτική κίνηση στην περιοχή Δάφνης-Υμηττού από το 2002 που κινείται στο χώρο της εκτός των τειχών παραδοσιακής αριστεράς. 

Η δράση της  στην  τοπική κοινωνία και τα συγκεκριμένα αντιφασιστικά αντικαπιταλιστικά  και διεθνιστικά  της χαρακτηριστικά την έχουν κάνει θετικά αναγνωρίσιμη από μεγάλη μερίδα των δημοτών. Ταυτόχρονα έχει δεχτεί επιθέσεις από νεοναζί, πατριδοκάπηλους εθνικιστές, δημαγωγούς εθνοσωτήρες, εργατοπατέρες και γραφειοκράτες απολογητές του συστήματος.
Η ενεργητική συμμετοχή των εργαζόμενων των δημοτών και της νέας γενιάς στην λήψη των αποφάσεων ενάντια στην λογική της ανάθεσης και διαχείρισης ήταν και είναι το κύριο μέλημα μας.

Θα συνεχίσουμε:
  • την πάλη  για υπεράσπιση των εργασιακών  και δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας  των δημοτών για την ανακούφιση των ασθενέστερων,  για το μέλλον της νεολαίας.
  • να μπαίνουμε   μπροστά στην κινητοποίηση του λαού για κάθε του  πρόβλημα σε  σύγκρουση και ρήξη με τα ασφυκτικά πλαίσια των αστικών Δήμων, το αστικό κράτος, την ΕΕ, χωρίς να αρκούμαστε μόνο στις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • να προωθούμε μορφές αυτό οργάνωσης και αλληλεγγύης, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές ενεργών πολιτών, αναγκαίες προϋποθέσεις για μια προσπάθεια ουσιαστικής αυτοδιοίκησής ενάντια στα ασφυκτικά πλαίσια των νομοσχέδιων  του «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη» που μετατρέπουν τους δήμους σε τοπικά κράτη - φορομπηχτικούς μηχανισμούς  ανοίγοντας τον δρόμο σε ιδιωτικοποίηση των μέχρι τώρα υπηρεσιών.
  • να είμαστε ευαίσθητοι δέκτες των προβλημάτων των δημοτών και αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!