Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Κάτω τα χέρια από τα σχολεία!

Το νέο κύμα πραξικοπηματικής κατάργησης-συγχώνευσης τουλάχιστον 281 σχολείων σε όλη τη χώρα επιδεινώνει δραματικά το αδιέξοδο της νεολαίας που ήδη βιώνει την ανεργία και την φτώχεια σε τεράστιες διαστάσεις. Επιπλέον, με αιχμή του δόρατος αυτά τα μέτρα, αρχίζει ένας νέος γύρος απολύσεων εκπαιδευτικών, που ήδη από τον περασμένο Μάρτη έχουν ζήσει τις πρώτες απολύσεις μετά την διάλυση ολόκληρων τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που θα απομείνουν από το σημερινό μαζικό γύρο λουκέτων, θα έχουν τάξεις των 30 και παραπάνω μαθητών και ουσιαστικά δε θα είναι σχολεία. Οι μη-βιώσιμες συνθήκες μαθητείας και ζωής που ήδη υπάρχουν επιτείνονται και διαμορφώνουν το έδαφος για τον οριστικό αποκλεισμό από την δημόσια εκπαίδευση όσων «περισσεύουν», όσων «πλεονάζουν» σύμφωνα με την ανθρωποφαγική αριθμητική των μνημονίων και της καπιταλιστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η απονομιμοποιημένη και αδίστακτη Κυβέρνηση των Σαμαράδων και των Βενιζέλων, των εγκάθετων της Ευρωπαϊκής Ένωσης των καπιταλιστών, ανοίγει το δρόμο στον φασισμό. Η ανάγκη για μια αποφασιστική απάντηση στην βαρβαρότητα, στην καταστροφή που οργανώνουν, είναι πλέον επιτακτική, πυροδοτώντας τις πρώτες ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των μαθητών, των εργαζόμενων γονιών τους και των εκπαιδευτικών. Τα σχολεία όπως και τα νοσοκομεία που είναι στο στόχαστρο τους, είναι προϋπόθεση για την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Κάθε επίθεση εναντίον τους απαντιέται μόνο, με την μετατροπή τους σε κέντρα κοινού αγώνα για την οργάνωση ενός αγώνα διαρκείας στους δρόμους, μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για μια διέξοδο από τη σημερινή καταστροφή.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις την επίθεση στη δημόσια Παιδεία, σε σύγκρουση με την δεξιά δημοτική αρχή Σταυριανουδάκη, που παρέδωσε στη Χρυσή Αυγή στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των μονάδων ΕΟΠΥΥ, τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης στα σχολεία και ετοιμάζει την μετατροπή της Γυμναστικής Ακαδημίας σε ιδιωτικό γκαράζ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγουν τώρα στους δρόμους και να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικούς-εξεταστικούς φραγμούς.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)–ΔΑΦΝΗΣ/ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου