Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Η Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) ΔΑΦΝΗΣ-Υμηττού ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις προσαγωγές και τις μετέπειτα πολύωρες κρατήσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου δύο συντρόφων αγωνιστών (Θανάσης Παπαγεωργίου και Σταμάτης Κοσκινάς)  που έγιναν την Τετάρτη 27/05 στα πλαίσια κινητοποίησης αποτροπής πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου. Η κινητοποίηση σε αυτό το Ειρηνοδικείο είχε οργανωθεί, όπως και κάθε Τετάρτη, από τις συλλογικότητες “Πλειστηριασμός Λαϊκής Στέγης στα Μεσόγεια STOP” και Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής.
 
Η κινητοποίηση αυτή πέτυχε καθώς οι πλειστηριασμοί κηρύχθηκαν άγονοι. Αυτό δεν άρεσε όμως στους πολίτες-κοράκια-τοκογλύφους που καραδοκούσαν να “χτυπήσουν” ένα οικόπεδο συμπολίτη μας και αντ’ αυτού τελικά χτύπησαν (κυριολεκτικά έστω και σε πολύ μικρό βαθμό) τους αγωνιζόμενους κατοίκους. Η Αστυνομία κατόπιν προχώρησε σε προσαγωγές των συντρόφων αλλά η αγωνιστική παρέμβαση των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Κορωπίου επέβαλε να αφεθούν ελεύθεροι τελικά οι δύο συναγωνιστές μας.
 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και για τους πλειστηριασμούς που συνεχίζονται χωρίς σταματημό, αλλά και για τις τρομοκρατικές προσαγωγές και τη στάση της αστυνομίας.
 
Απαιτούμε:
να προχωρήσει η νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία), που η κυβέρνηση καθυστερεί μέχρι να πάρει έγκριση της τρόικας.
να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων
 
Αγωνιζόμαστε για:
Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού σε χέρια Τραπεζίτη ή μαυραγορίτη.
Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου