Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΠΕ

Η δημοτική κίνηση Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α), καταγγέλλει τη δολοφονία των 4 εργατών στα ΕΛΠΕ. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των ελλήνων και μεταναστών εργατών που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο.
 
Το νέο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη λόγω της έντασης της εργασίας που στόχευε μέσα από την συντόμευση του αναγκαίου χρόνου για τις εργασίες συντήρησης να μεγιστοποιήσει το κέρδος.
 
Η ελαστική εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι άθλιες εργασιακές σχέσεις που εγκαθιδρύονται με την απειλή της ανεργίας και της πείνας, ευθύνονται για τα «εργατικά ατυχήματα» που παίρνουν επιδημική μορφή. Οι κρατικός μηχανισμός και υπηρεσίες του που έχουν αντικείμενο την ασφάλεια της εργασίας, έχοντας ελλείψεις σε στελέχωση και με ένα νομοθετικό πλαίσιο διάτρητο λειτουργούν σαν μηχανισμός συγκάλυψης και απαλλαγής των εγκλημάτων του κεφαλαίου.
 
Σε ανάλογο πνεύμα προστασίας των αφεντικών, τα ΜΜΕ αφού χύσανε στην αρχή κροκοδείλια δάκρυα, απαξίωσαν να αναφέρουν έστω και μια λέξη για τον τέταρτο νεκρό!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «νίπτει τας χείρας» και αντί να προχωρήσει σε αλλαγές που θα βάζουν όρια στον αγριανθρωπισμό του κεφαλαίου διαπραγματεύεται τη διατήρηση των άθλιων εργασιακών σχέσεων στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου. Αντί να τιμωρήσει τους υπεύθυνους του εγκλήματος και όσους ευθύνονται για τον πλημμελή έλεγχο της εργοδοσίας, εγκλήματος βγάζει …ανώδυνα και υποκριτικά ψηφίσματα.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) καλεί τους εργατική τάξη σε αντίσταση σε αυτή την βαρβαρότητα του κεφαλαίου.
 
Καλούμε την εργατική τάξη να παραμερίσει την ομοτράπεζη των αφεντικών συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που σιωπά εκκωφαντικά για το έγκλημα στα ΕΛΠΕ και να πάρει την υπόθεση της ζωής της στα χέρια της.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο να συμμετέχει στην σύσκεψη που γίνεται από εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις την Πέμπτη, 4 Ιουνίου και 6μμ στο Πολυτεχνείο, ώστε να οργανώσουμε ανεξάρτητα από την κυβέρνηση τα αφεντικά και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία την απάντησή μας στο εργοδοτικό έγκλημα.

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής 
Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου