Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΔΑ



Η δημοτική συλλογικότητα Μ.ΑΡΙ.Δ.Α (Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής) θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών και σε αυτές τις εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΤΡΟΒΓΕΝΗ.
Οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι μας στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, η 16χρονη κινηματική παρουσία μας στην πρώτη γραμμή απέναντι στα μεγάλα και μικρά προβλήματα της περιοχής, μας κατέταξε στην συνείδηση των δημοτών ως μια μαχητική, αγωνιστική και έντιμη δημοτική παράταξη.
Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και την κοινωνική υποβάθμιση, στους παραγοντισμούς, τα ρουσφέτια των ημετέρων και τις πολιτικές ίντριγκες, παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την αξιοπρέπεια του δημότη, για την ποιότητα ζωής, για την κοινωνική ενεργοποίηση κόντρα στην παθητικότητα, τον φόβο και την προπαγάνδα του μνημονιακού «μονόδρομου» και της νεοφασιστικής παρουσίας.
Συνδημότισσες/Συνδημότες,
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων επιβλήθηκαν πρώτα και κύρια στους δήμους, με περικοπές της χρηματοδότησης τους από το κράτος, με περικοπές δαπανών και μισθών, με την επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, με τη διάλυση δημοτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικοποιήσεις.
Κι ενώ οι στατιστικές παρουσιάζουν την τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκεται ψηλά στη διαφθορά, ο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης και τώρα ο Κλεισθένης ροκανίζουν σταδιακά τον Αυτοδιοίκητο χαρακτήρα της, μετατρέποντας τους δήμους σε «τοπικά κράτη» που θα αναθέτουν δουλειές σε ιδιώτες.
Οι κοινωφελείς υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμός, κλπ) παρέχονται πλέον στους δημότες με αμοιβή. Η έλλειψη εργατικού προσωπικού στο δήμο οδηγεί στην ανάθεση σε εργολάβο ακόμα και για την επισκευή ενός τοιχίου ή το κλείσιμο μιας λακκούβας. Η καθαριότητα των δημόσιων χώρων παραμένει συνειδητά υποβαθμισμένη με ελλείψεις προσωπικού για να ανοίξει ο δρόμος σε ιδιώτες. Κι αυτό τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι στην πόλη μας. Η χρηματοδότηση στα σχολεία και στην υγεία περικόπτεται, η - τόσο αναγκαία - δημοτική συγκοινωνία παραμένει ανύπαρκτη, ενώ οι πλατείες και οι παιδικές χαρές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
Υπάρχει όμως άλλος δρόμος για μια κοινωνική πολιτική στην υπηρεσία του δημότη και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής! Αυτόν τον δρόμο καλούμαστε να βαδίσουμε.
Η διάψευση των ελπίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ταύτιση της συντηρητικής παράταξης (NΔ, ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ) με τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές συνταγές, δείχνει πως μόνο μια μαχόμενη έντιμη δύναμη αντίστασης και ανατροπής μπορεί να δώσει λύση στην κρίση. Ενάντια στο ξεπούλημα και την υποθήκευση της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές αλλά και ενάντια στους πατριδοκάπηλους εθνικιστές μπορούμε να αντιτάξουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των ενεργών δημοτών για την δημιουργική αναβάθμιση της πόλης μας, για την ελεύθερη πρόσβαση, με αξιοπρέπεια, σε όλους τους τομείς.
* Για να κλείσει η δεξιά παρένθεση της σημερινής διοίκησης και των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων συνεχιστών της.
* Για ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας του και των δημοκρατικών του παραδόσεων. Για ένα ελπιδοφόρο αύριο που μας αξίζει.
* Το χρωστάμε ως απάντηση σε αυτούς που μας κλέβουν καθημερινά την ζωή. Το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου